دستور پخت, نوشته های آموزشی

طرز تهیه چیز کیک ژله ای

طرز تهیه چیز کیک ژله‌ای

در این مقاله قرار است طرز تهیه یک چیز کیک خوشمزه با تمامی نکات و تاریخچه آن را بیان کنیم و به طور کامل با ریشه و چگونگی  پیدایش آن آشنا شویم.

چیز کیک چیست و چگونه به وجود آمد؟

چیز کیک یا همان کیک پنیر یکی از محبوب‌ترین  دسرها است که ریشه آن را می‌توان در کتاب‌های آشپزی یونان پیدا کرد. این دسر معروف با برش مثلثی خود یک از مقوی‌ترین و سالم‌ترین دسرهای شناخته شده می‌باشد و جالب است بدانید 30 جولای یا همان 8 مردادماه هرساله مصادف است با روز این دسر جذاب. بسیاری از دسرها و غذاهایی که به وجود آمده‌اند در اکثر شهرها و کشورهای مختلف دنیا راه دور و درازی را سیر کرده‌اند و دچار تغییرات بسیاری شده‌اند اما زمانی که نگاه به‌ظاهر هوس‌انگیز چیز کیک می‌اندازید با آن مخلوط بسیار لطیف و جذاب متوجه پیشینه چهارهزار ساله آن می‌شوید. بله درست شنیدید چهارهزار سال! رد پای این دسر را می‌توانید در جزیره‌ای در یونان در شرق دریای اژه به نام ساموس پیدا کنید. باستان‌شناسان در این جزیره قالب‌های پنیری را که متعلق به دوهزار سال قبل از میلاد مسیح می‌باشد را پیدا کردند. پنیر و محصولات لبنی از هزار سال قبل در یونان تولید و مصرف می‌شده است.

مواد اولیه برای چیز کیک ژله ای:

در لایه اولیه از:

*کره ذوب شده:150 گرم

*بیسکویت ساقه طلایی:300 گرم

در لایه میانی از:

*شکر: 3/2 پیمانه

*عصاره وانیل: 1 قاشق‌چای‌خوری

*توت‌فرنگی:10 تا 12 عدد (در صورت دلخواه)

*آب جوش: یک پیمانه و 4/1 پیمانه

* پنیر خامه‌ای: 500 گرم

نکته: حتماً پنیر خامه‌ای از 2 ساعت قبل از یخچال خارج کنید.

*پودر ژلاتین: 1 و 2/1 قاشق غذاخوری

لایهٔ آخر:

*پودر ژله با هر طعمی که دوست دارید: 1 بسته

*آب جوش: 1 و2/1 پیمانه

*آب سرد:1 و2/1 پیمانه

طرز تهیه چیز کیک ژله‌ای:

در مرحلهٔ اول ابتدا کره را در داخل فر یا گاز قرار می‌دهیم تا باحرارت بسیار کم کاملاً ذوب شود و سپس در درون یک ظرف پیرکس مستطیلی به‌اندازه 23 در 35 کاغذ روغنی می‌اندازیم و با کره چرب می‌کنیم. سپس در مرحلهٔ بعد به سراغ بیسکویت‌ها رفته و در غذاساز کاملاً پودر می‌کنیم (برای این منظور می‌توانید بیسکویت ها را درون کیسه فریزر بریزید و با گوشت‌کوب له کنید) و به درون یک کاسه اضافه می‌نماییم و کره را با بیسکویت‌ها مخلوط می‌کنیم.

در مرحلهٔ سوم، مواد آماده شده را در ظرف پیرکس که از قبل چرب کرده بودیم می‌ریزم و با یک کفگیر منسجم می‌کنیم تا کاملاً پرس شود و بعد ظرف آماده شده را به یخچال منتقل کنید.

در مرحلهٔ چهارم وقت آن رسیده تا پودر ژلاتین را داخل یک کاسه بریزیم و آب جوش را به آن اضافه ‌و شروع به‌هم‌زدن نماییم تا ذرات ژلاتین به‌خوبی حل شوند و در ادامه پنیر خامه‌ای را به یک ظرف مناسب منتقل می‌کنیم. شکر را اضافه کرده و با هم زن برقی شروع به‌هم‌زدن کرده و این کار را تا زمانی ادامه می‌دهیم که پنیر کاملاً نرم شود و اجزای آن از هم جدا شود. حال وقت آن رسیده تا عصاره وانیل و سپس ژلاتین خنک شده را به مواد پنیری‌مان اضافه کرده و باز هم با همزن شروع به ترکیب می‌کنیم تا جایی که مانند یک مایع روان بشود و گلوله، گلوله‌ای در آن وجود نداشته باشد (کاملاً یک‌دست).

در مرحلهٔ پنجم ظرف بیسکویت‌ها را از یخچال در بیاورید و به‌وسیله یک چنگال  روی آن حفره‌هایی ایجاد کنید و مایع پنیری را که از قبل آماده کرده‌ایم را روی بیسکویت‌ها  می‌ریزیم و ظرف را به مدت 10 دقیقه در دمای محیط اتاق قرار می‌دهیم.

در مرحله ی ششم توت فرنگی ها را به دو قسمت تقسیم کرده و روی موادمان قرار می‌دهیم (توت فرنگی هارا کمی فشار داده تا نیمه‌ای از ان به داخل مواد فرو برود( اگر این کار را انجام ندهید وقتی ژله را روی مواد بریزیم توت فرنگی روی سطح می آید) و سپس روی ظرف را سلفون کشیده و داخل یخچال قرار می‌دهیم.

در مرحلهٔ آخر وقت آن رسیده تا ژله را درست کنیم. برای درست‌کردن ژله ابتدا پودر ژله را به درون یک کاسه می‌ریزیم و آب جوش را اضافه کرده هم زده و سپس آب سرد را اضافه می‌کنیم (می‌توانید برای حل شدن ژله از روش بنماری نیز استفاده کنید)

نکته: حتماً به ژله اجازه دهید تا سرد شود و سپس بر روی چیز کیک بریزید!

حال وقت آن رسیده تا ژله را بر روی مواد پنیری اضافه کنید و روی ظرف را مجدد سلفون کشیده و در یخچال قرار دهید. بعد از سفت شدن ژله چیز کیک ژله ای شما آماده است.

برش زده و میل کنید. نوش جان!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *