دستور پخت, نوشته های آموزشی

شیرینی لگیمات

شیرینی لگیمات

لگیمات یا لقیمات، یکی از انواع شیرینی های عربی است که در ماه رمضان و برای افطار تهیه می گردد. در کشورهای عربی به آن لقمه القاضی هم گفته می شود. این شیرینی در جنوب ایران به خصوص بوشهر و بندرعباس هم رواج دارد. در این مقاله با طرز تهیه این شیرینی راحت و خوشمزه که تا حدی شبیه بامیه هست آشنا می شویم.

مواد لازم خمیر شیرینی لگیمات

آرد سفید: یک و نیم پیمانه

شربت بار یا عسل: یک قاشق غذا خوری

پودر خمیر مایه: یک قاشق غذا خوری

نشاسته ذرت: 2 قاشق غذا خوری

روغن مایع: دو قاشق غذا خوری

تخم مرغ: یک عدد

نمک: نوک قاشق چای خوری

آب ولرم: یک پیمانه

طرز تهیه خمیر شیرینی لگیمات

ابتدا مواد خشک یعنی آرد، نشاسته ذرت و خمیر مایه را با هم مخلوط می کنیم. سپس روغن مایع و بعد شربت بار یا عسل را به مواد اضافه می کنیم. تخم مرغ را در ظرفی شکسته آن را مخلوط و به مواد اضافه می کنیم. بعد نوبت آب ولرم است. بعد از آب، نمک و وانیل را هم اضافه می کنیم و با همزن دستی یا برقی مخلوط را به خوبی هم می زنیم تا خمیر یکدست شود. روی ظرف خمیر را با درپوش یا سلفون، کامل می پوشانیم و به مدت یک ساعت در دمای محیط کنار می گذاریم تا استراحت کند.

آماده کردن خمیر

بعد از گذشت یک ساعت به سراغ خمیر می رویم. در این جا می بینیم که حجم خمیر دو برابر شده است. آن را هم می زنیم تا پف و هوای اضافه آن خارج شود. در یک ظرف کوچک و گود روغن سرخ کردنی می ریزیم و صبر می کنیم تا کم کم روغن کاملا داغ شود. روغن باید در حدی باشد که خمیر ها در آن غوطه ور شوند و بتوانند پف کنند. خمیر را داخل یک قیف ساده و بدون هیچ ماسوره ای می ریزیم.

سرخ کردن شیرینی لگیمات

یک قیچی تمیز را داخل روغن فرو می کنیم و کنار دست خود قرار می دهیم. قیف را فشار می دهیم و خمیری که از آن خارج می شود با قیچی می بریم. علت اینکه هر بار قیچی را روغنی می کنیم این است که خمیری که از قیف خارج می شود به قیچی نچسبد. خمیر که وارد روغن شد شروع به پف کردن می کند و حجمش زیاد می شود. تمام اطراف خمیر را طوری جابجا می کنیم که همه قسمت های آن سرخ و طلایی بشود. بعد از سرخ شدن از روغن خارج کرده و روی دستمال قرار می دهیم تا روغن اضافه آن گرفته شود.

مزه دار کردن شیرینی لگیمات

در مرحله اخر باید لگیمات را مزه دار کنیم که کاملا سلیقه ای هست. رایج ترین روش، غوطه ور کردن لگیمات ها در شربت است، کاملا مشابه بامیه. جنوبی ها به جای شربت شکر، لگیمات را در شیره خرما قرار می دهند و سرو می کنند. برخی به جای شربت و شیره روی لگیمات پودر قند می پاشند که شبیه دونات می شود. شما حتی می توانید طبق سلیقه و ذائقه خود روی لگیمات ها، شکلات آب شده نیز بریزید. در ادامه این مقاله طرز تهیه شربت لگیمات را برایتان شرح می دهیم.

طرز تهیه شیرینی لگیمات

طرز تهیه شیرینی لگیمات

مواد لازم شربت لگیمات

آب: یک پیمانه

شکر: دو پیمانه

آب لیمو ترش: یک قاشق مرباخوری

زعفران دم کرده: یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه شربت لگیمات

داخل قابلمه کوچکی شکر را به آب اضافه می کنیم. روی حرارت قرار می دهیم و آن را هم می زنیم تا شکر کاملا در آب حل شود. حرارت باید ملایم باشد تا مخلوط کم کم به جوش آید. می توانیم برای عطر بهتر شربت از یک یا دو دانه هل داخل آن استفاده کنیم. بعد از اینکه دیدیم از کناره های ظرف شروع به جوشیدن کرد و شکر هم کاملا حل شده است زعفران و آب لیمو ترش را هم اضافه می کنیم. حدود چهار الی پنج دقیقه دیگر این مخلوط را روی شعله با حرارت خیلی کم نگه می داریم تا ریز بجوشد و طعم ها به خورد شربت بروند. بعد از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. شربت که از داغی افتاد و ولرم شد، لگیمات های سرخ شده را درون آن می اندازیم و بعد از بیست ثانیه از شربت خارج می کنیم. روی صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. سپس در ظرف سرو می چینیم. این شیرینی را همراه با چای نوش جان بفرمایید.

امیدواریم از طرز تهیه شیرینی لگیمات بهره کافی را برده باشید.

.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *