دانستنی ها, نوشته های آموزشی

خواص آجیل

خواص آجیل

آجیل یکی از خوراکی ها و تنقلات خوشمزه و پرخاصیت ایرانی ها، به خصوص در مناسبت های شب یلدا و عید نوروز است. در این مقاله قصد داریم با خواص آجیل، این خوراکی دوست داشتنی آشنا شویم، با ما تا انتهای نوشته همراه باشید.

انواع آجیل

آجیل ها را می توان بر اساس طعم غالب ترکیبات و خام یا بو داده بودن و حتی کارکرد آن تقسیم بندی کرد. آجیل خام نسبت به آجیل بو داده خواص بیشتری دارد. ویتامین ها، چربی طبیعی و سایر خواص آن در آجیل خام حفظ می شود. اما آجیل بو داده بسته به میزان حرارت و افزودنی هایی که به آن می زنند مثل نمک و آبلیمو و طعم دهنده های دیگر خواص خود را از دست می دهد.

همچنین از نظر ترکیبات، ما دو نوع آجیل شور و شیرین را داریم. که هر کدام خواص و فواید خود را دارد. آجیل شیرین بیشتر مخصوص فصل سرد است. شامل مغزیجات و کشمش و توت خشک و…است. آجیل شور رسمی تر و مناسب پذیرایی عید نوروز است.

از لحاظ مناسبت هم آجیل ها را می توان تقسیم بندی کرد.آجیل مخصوص شب یلدا ، آجیل مخصوص ایام نوروز و یک مدل آجیل مخصوص هم هست که در مراسمات مذهبی استفاده می شود که به آن آجیل مشکل گشا می گویند که تقریبا از نوع آجیل شیرین در آن استفاده می شود.

مضرات آجیل

آجیل شیرین، به دلیل داشتن  قند، هر چند این قند طبیعی است اما برای افراد دیابتی و بیماران کلیوی باید به مقدار کم و کنترل شده استفاده شود. آجیل شور هم به دلیل نمک زیادی که دارد موجب می شود فشار خون و کلسترول بالا برود. اما در هر حال مصرف متعادل و کنترل شده این آجیل ها مشکلی ندارد. بهترین نوع آجیل که می توان از تمام خواص آن بهره برد آجیل خام است.

فواید آجیل

خواص آجیل ها بسیار زیاد است. آجیل ها منبع غنی فیبر، چربی غیر اشباع و پروتئین هستند. هچنین شامل مواد معدنی مختلف مانند منیزیوم و سلنیوم و انواع ویتامین ها است. تحقیقات نشان می دهد که استفاده  مداوم از دانه های آجیلی طول عمر را بیشتر می کند. همچنین آجیل نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های مزمن دارد.

تاثیرات آجیل بر سلامتی بدن

آجیل از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند. فشار خون را تنظیم می کند. آجیل سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها در رژیم روزانه ما به ندرت حضور دارند و ما باید با استفاده از موادی که آنتی اکسیدان دارند نیازمان را به آنتی اکسیدان ها برطرف کنیم. آجیل ها از سرطان های مختلف به خصوص سرطان دستگاه گوارش و سرطان پروستات جلوگیری می کند. آجیل به تعادل هورمونی بدن زنان و مردان کمک می کند. از پوکی استخوان جلوگیری می کند و منبع بسیار غنی از ویتامین های مختلف است. همچنین با داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع نیاز بدن به چربی را تامین می کند. فیبر ماده ای مهم و حیاتی برای دستگاه گوارش است. در صورت عدم استفاده از فیبر کافی در برنامه غذایی ممکن است دچار بیماری های گوارشی، یبوست و سرطان های دستگاه گوارش و هاضمه بشویم. در صورت استفاده متعادل روزانه از آجیل، نیاز بدن به فیبر برطرف می شود؛ مخصوصا اگر خام باشد.

مقدار مفید مصرف آجیل

هر مغز دانه آجیل 80درصد چربی دارد. چربی آجیل از نوع غیر اشباع و مفید برای بدن است. اما در هر حال منبع غنی کالری است. آجیل در دسته خوراکی های سالم قرار می گیرد، اما به خاطر کالری بالا باید در مصرف آن تعادل را رعایت کرد. مصرف روزانه 40 تا 50 گرم آجیل مدار مناسبی است. چربی غیر اشباع آجیل به حذف کلسترول بد یا همان LDL کمک می کند.

در این مقاله سعی کردیم در مورد یکی از خوراکی ها و تنقلات محبوب ایرانی ها یعنی آجیل  توضیحاتی ارائه بدهیم. در مورد خواص آجیل و مضرات احتمالی آن برای برخی افراد مواردی را ذکر کردیم و در نهایت مقدار مصرف مناسب آن را برایتان شرح دادیم. ما در قنادی لندو بهترین و تازه ترین نوع آجیل را برایتان تهیه  کردیم و در صورت سفارش در اسرع وقت خدمتتان ارسال می کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *